NOK VERDENS NEMMESTE CHOKOLADEKAGE!

Som overskriften hentyder har jeg bagt verdens nemmeste chokoladekage. Jeg har nemlig momstertestet chokoladekagen fra Smartbake. https://smartbake.dk/

Konceptet

…Er at du nemt og hurtigt kan smække en gang hjemmebag sammen, eller det er faktisk så nemt at du bare skal sætte dejen i ovnen, og BUM så er der kage eller bagværk! Det er smart(bake). Chokoladekagen som jeg har testet kan købes i Netto for 20 kr.

For mig er konceptet genialt, for jeg hader at bage! Jeg duer simpelthen ikke til at følge opskrifter. Til gengæld elsker jeg at dekorere kager, så jeg har det lidt som om konceptet er lavet til mig. Men jeg tænker der nok er flere som mig, så her får i min fortolkning af den lækre chokolade kage step-by-step.

Smartbake chokoladekage ala Michelle

Jeg har valgt at bruge 4 pakker dej til en kage, da jeg ønsker en stor høj kage til mange personer.

  1. Vælg din kageform, beklæd den med bagepapir i bunden og smør kanterne med smør.

2. Jeg har valgt at “krydre” min kage med center chokolader, man kan også købe dem der hedder smil, det giver det samme. Jeg kommer chokoladerne i bunden af kageformen så de ligger jævnt.

3. Nu skal dejen bare hældes fra emballage i formen over chokoladerne. Altså nemmere bliver det ikke!

4. Kagen skal i ovnen i 25 min. I en kage bruger jeg 2 pakker chokoladekagedej, dvs. jeg i alt bager to store kager. Dette gør jeg for at få en ens afbagning, og bonussen er så at der kommer center chokolader i flere lag – MUMS!

5. Bonus BONUSSEN ved at “bage” selv er at man kan slikke skeen efterfølgende. Witus sov (desværre) så jeg tog tjansen som chokolade-dej-ske-slikker

6. Begge kager er nu bagt og skal køle af. Imens begynder jeg på smørcremen. Til den bruger jeg 200 g smør (Lurpak, rigtig smør) og 400-500g flormelis. Disse to ting røres sammen. OBS! smøren skal være blød, tag den derfor ud før du begynder at bage kagerne. Jeg vil gerne have den bliver brun, derfor adder jeg kakaopulver til den får den ønsket farve.

Den færdige smørcreme

7. Når bundene er afkølet ligger du de to kager ovenpå hinanden så de danner én stor kage, brug gerne smørcreme i midten. Derefter er det blevet tid til at smøre kagen op, nogen kan godt lide at smøre op så kagen står helt skarp, jeg syntes godt man må se lidt struktur, men det kommer selvfølgelig også an på hvad det er for en kage du laver. Det nemmeste redskab jeg kan bruge er sådan en kagespartel, men det er igen op til den enkelte hvad de syntes er bedst at bruge. Når kagen er smurt kommes den på køl

8. Nu er det tid til at lave chokoladen til toppen. Til den skal du blot bruge 100g fløde og 100g mørk chokolade. Kom disse to ting i en gryde eller vandbad alt efter hvad du er tilpas med. Varm det op indtil chokoladen er smeltet.

9. Kom chokolademassen i en klemmeflaske (hvis du ikke har sådan en, kan du blot bruge en ske til at lave dryp) kom flasken på køl i et par minutter.

10. Når kagen og chokolademassen har stået på køl i nogle minutter, kan du tage det ud og begynde på dine dryp. Det er faktisk meget enkelt at lave disse dryp. Jeg var selv lidt nervøs da det er første gang jeg prøver, men jeg blev positiv overrasket over hvor nemt det er. Du placere bare flasken over kagens kant, klemmer så der kommer lidt chokolade ud. Du kan selv bestemme hvor lange dryp der skal være, gerne mix imellem lange, korte og mellem lange. Når du har lavet dryp rundt om hele kagen sprøjter du den sidste chokolademasse ovenpå kagen, og fordeler den med din kagespartel.

11. Nu er det tid til at sætte prikken over i’et. Jeg har valgt at pynte min kage med diverse bær, jeg tænker de vil give et lækkert syrligt opløft til den ellers chokolade tunge kage. Derud over har jeg nogle ekstra center chokolader i overskud jeg kommer på, og tilsidst afslutter jeg med spiselige blomster, som vi tilfældigvis havde i haven. Spiselige blomster kan også købes i nogle store supermarkeder, hvor de er renset og klar til at komme direkte på kagen.

12. Nu er kagen pyntet og klar. Jeg satte den på køl en times tid, hvilket den fint kunne klare. Jeg er personligt vild med hvor blank chokolademassen er, og jeg glæder mig til vi skal sætte tænderne i den.

Jeg inviterede mine forældre, min bror og hans kæreste. Vi var 7 mennesker, og spiste lige knap en halv kage. Og nøj hvor var den lækker! Alle var imponeret over at det var købe dej, og jeg ikke selv havde stået og bagt i flere timer.

Når man nu skal “snyde” er det her en af de sjovere, for du kan på ingen måde smage det ikke er hjemmelavet.

Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan udrette med denne lækre chokoladekagedej – og jeg kan med sikkerhed sige at det ikke er sidste gang jeg laver deres chokoladekage, eller nogle af deres andre produkter for den sags skyld!

Momstertest

Vi er flere der har været så heldige at teste Smartbakes produkter, i kan læse alle anmeldelser på momstertest.dk

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar